Un portret emana mister, expresie, traire. Poate nu doar de moment ci de o viata. Mai tineri, mai batrani, mai plini de viata, mai tristi, in momentul declansarii aparatului, ochii subiectului reflecta sufletul. Si nu numai. Portet in fotografia de nunta? O mare provocare. De ce? In primul rand pentru ca fotografia de portret implica foarte multi factori: tehnica, poveste, relatia cu subiectul, incadrare, timp, compozitie, context si mai ales se bazează pe colaborarea intre fotograf si cel fotografiat.

La un portret conteaza foarte mult ca acesta sa spuna o poveste, reala sau indusa de catre fotograf, sa fie sincer. Altfel devine un instantaneu comun, standard, corect tehnic. Incadrarile mai largi, care includ elemente din mediul înconjurator adauga culoare povestii subiectului. In fotografia de nunta multe din aspectele care contribuie tehnic la realizarea unui portret reusit, controlat, lipsesc, facand astfel misiunea fotografului una foarte grea, timpul fiind limitat, contra cronometru.

Exista totusi un element extrem de important care poate face ca portretul de nunta, instantaneu sau compus, sa fie unul reusit. Emotia. Unicitatea momentului trait de miri. Ca fotograf de nunta trebuie sa exploatezi creativ aceste momente la maxim, sa fi “pe faza”, sa le vezi si sa le surprinzi imediat ce apar, in special in situatiile neregizate de pe tot parcursul evenimentului, la sedita foto avand cat de cat control, dar si acela presat de timp.

fotograf nunta bucuresti, foto-video nunta botez, foto-video evenimente foto portret-de-nunta

Portretul nu ar trebui să fie un instantaneu, ci o imagine compusa in care subiectul este static. Cu toate acestea in fotografia de nunta, cu exceptia sedintelor foto “love/trash the dress”, majoritatea sunt instantanee in care fotograful nu poate interveni in controlul compozitiei, al luminii, al background-ului si al contextului asa cum si-ar dori. In aceste conditii fotograful de nunta se bazeaza pe aparat, pe obiectiv, pe inspiratia si experienta sa, si mai ales…pe colegul lui, al doilea fotograf, care in timpul acesta se ocupa de cadrele generale care nu trebuie pierdute!

Se pot face fotografii portret de nunta, atat de compozitie la sedintele foto cat si instantanee pe tot parcursul evenimentului, intentia unei fotografii-portret fiind aceea de a capta expresia, trairea si emotia subiectului, cu conditia ca tu, in calitate de fotograf de nunta, bazandu-te pe tehnica si experienta, sa depasesti neajunsurile unui context necontrolat.

Ne plac planul american, prim planurile si gros planurile, ne plac expresiile si emotiile ce reies din portrete, atat ale mirilor cat si cele ale invitatiilor. Avand permanent doi fotografi in echipa, noi cei de la DA! Photography folosim acest tip de fotografie la nunta sau botez, fie compozitii la sedintele foto, fie instantanee pe tot parcursul evenimentului.

Licenţa Creative Commons
Continutul acestui website este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, partial sau integral, doar cu mentionarea sursei si respectand termenii licentei. Intreg materialul ( grafica, foto, video, text ) realizat de de DA! Photography, Fotograf Nunta Bucuresti este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .