Fiind pana nu demult apanajul exclusiv industriei cinematografice, macaraua video a inceput sa devina, incetul cu incetul, un instrument nu doar necesar ci si indispensabil in filmarea de nunta, botez, evenimente, imaginile realizate fiind cu mult mai spectaculoase si mai calitative decat filmarea obisnuita cu steadycam. Filmarea de nunta trebuie sa fie dinamica, captivanta, si sa aiba unghiuri multiple. Cu o singura camera video, oricat de profesionist este montajul, cu greu se realizeaza acestea.

In schimb, cu o a doua camera video montata pe macara, rezultatele sunt cu adevarat surprinzatoare, facand diferenta intre o filmare care poate deveni plictisitoare si una dinamica, plina de energie. Macaraua video surprinde miscarile naturale ale celor din jur, filmand de la nivelul solului pana la o inaltime de de 3-4 metri, rotindu-se 360 de grade, panoramic, oferind posibilitatea unor unghiuri nelimitate.

Filmarea cu macara video, un mare plus

Interioarele locatiilor cu toate decorurile capata spatialitate, invitatii sunt surprinsi in integralitatea lor, fie ca sunt la masa sau in ringul de dans, firul actiunii este fluent si usor de urmarit, in tot timpul petrecerii imaginea este de ansamblu nu doar de “hunting” (vanatoare). Si un lucru foarte important, operatorul video este discret, oferind un avantaj si fotografilor, in timpul petrecerii, neincluzand-ul pe acesta in cadre.

Filmarea cu macara video implica in schimb costuri suplimentare datorate prezentei obligatorii a celui de al doilea operator video cu camera separata si a editarii video multicam. Nu poate filma acelasi operator si cu steadycam si cu macara, folosind o singura camera video montata si demontata de foarte multe ori in timpul evenimentului. Si timpul de montaj este altul, macaraua necesitand peste 30 de minute pentru asamblare si echilibrare.

Binenteles vorbim si de spatiu necesar filmarii cu macara in interioare, la restaurante si ballroom-uri, atat pe latime cat si pe inaltime, macaraua video avand nevoie de o raza la sol de cel putin 3 metri si o inaltime a tavanului generoasa. Lipsa acestor spatii nefacand altceva decat sa incurce desfasurarea evenimentului, stresand invitatii, atat pe cei din ringul de dans cat si pe cei de la mese.

Macaraura din dotarea echipei DA! Photography este un model pretabil si spatiilor inguste si joase, totusi recomandarea noastra este aceea ca, oricat de mult v-ati dori filmare cu macara video, tineti cont si de locatie.

fotograf-nunta-foto-video-nunta-bucuresti-macara-video-2

Dorim sa livram materiale de calitate de care sa va bucurati o viata intreaga. Folosim si recomandam macaraua video la orice eveniment, fie ca este vorba de nunta sau botez. Imaginile surprinse de aceasta sunt cinematografice, spectaculoase, pline de energie si dinamism.

Echipa DA! Photography

Licenţa Creative Commons
Continutul acestui website este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, partial sau integral, doar cu mentionarea sursei si respectand termenii licentei. Intreg materialul ( grafica, foto, video, text ) realizat de de DA! Photography, Fotograf Nunta Bucuresti este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .